Tempeh met boontjes en witte kool

bij Ellis
Tempeh-boontjes-witte-kool

Nog nooit tempeh gemaakt? Jammer! Het is een perfecte vleesvervanger en heel erg lekker. Wat is tempeh eigenlijk? Tempeh is een blok samengeperste sojabonen. Het is gefermenteerd (anders dan tofu), schimmel dus. Proef je niks van. Ik vind het zelfs veel lekkerder dan tofu. Tempeh bevat enorm veel eiwitten, 19 gram eiwitten per 100 gram, het zorgt dus voor een verzadigd gevoel.

Tempeh koop je rauw, je zou het zo ook kunnen eten, maar is niet aan te raden. Het ruikt muf en zo smaakt het ook. Daarom is het goed om tempeh te marineren en het lekkerste is om ze te stomen of te frituren. Marineer ruim voordat je het gaat bereiden, dan trekt de smaak er goed in. Daarna heb ik het gefrituurd in een hapjespan. Ik maakte dit gerecht met boontjes en witte kool. Geen koolhydraten dus, maar heb je grote honger dan is het verstandig om er rijst bij te maken.

Deze prachtige diepe borden (uit de serie Palmer) op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. Zij hebben nu 12,5% korting op alle bestellingen die geplaatst worden in de webshop!

Tempeh-boontjes-witte-kool

Tempeh met boontjes en witte kool

Nog nooit tempeh gemaakt? Jammer! Het is een perfecte vleesvervanger en heel erg lekker. Wat is tempeh eigenlijk? Tempeh is een blok… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 250 gr tempeh
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr boontjes
  • 150 gr gesneden witte kool
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je dit recept

Tempeh-boontjes-witte-kool

Eet er wat rijst bij als je grote honger hebt

1: Snijd de tempeh doormidden en snijd in gelijken delen in acht stukken. Marineer de tempeh in de ketjap Manis, fijn gesneden knoflook, sambal badjak. Zet even apart
2: Stoom de boontjes in 10 minuten gaar
3: Neem een hapjespan en doe hier een flinke laag olijfolie in. Frituur hier de tempeh in. Draai regelmatig en laat niet zwart worden
4: Neem 2 borden en leg hier een bedje van boontjes in
5: Leg hier de tempeh op
6: Verdeel de witte kool en strooi hier de sesamzaadjes over. Breng op smaak met peper en zout

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer