Rode curry met kip, bloemkool, tomaat en paprika

bij Ellis
Curry_bloemkool_tomaat_paprika

Misschien is het niet direct een gerecht waar je aan denkt tijdens deze warme temperaturen: Curry! Mij kun je er serieus altijd blij mee maken en ik denk ook dat ze dit gerecht niet voor niks veel eten in warme landen. Het is nog niet zo gek om heet te eten tijdens deze hitte. Pittig eten zorgt ervoor dat je bloedvaatjes open gaan staan en je flink begint te transpireren. Dit zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en dat moeten we hebben.

Dus ik presenteer hier voor jullie mijn favoriete curry de afgelopen tijd. Hij is met kip, bloemkool, tomaat, rode ui en peper, paprika en natuurlijk rode curry en kokosmelk. Een gerecht is voor mij niet compleet zonder toppings. Daarvoor koos ik koriander en cashewnoten. Lus je dit nu beide niet, geen probleem. De curry blijft ook zonder deze topping lekker. Wil je nu niet zo pittig eten? Laat dan de rode peper achterwegen.

Curry_bloemkool_tomaat_paprika_2

Lekker met koriander en cashewnoten

Curry_bloemkool_tomaat_paprika

Rode curry met kip, bloemkool, tomaat en paprika

Misschien is het niet direct een gerecht waar je aan denkt tijdens deze warme temperaturen: Curry! Mij kun je er serieus altijd… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 2.8/5
( 6 voted )

Dit heb je nodig

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 350 gr kippendijtjes
  • 2 rode uien
  • 3 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 halve bloemkool
  • 1 rode peper
  • 2 el rode curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 el rijstolie
  • optioneel: beetje koriander en wat cashewnootjes

Zo maak je dit recept

1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Neem een wokpan en warm de rijstolie op
3: Snijd de kip in blokjes en doe in de pan
4: Snijd de tomaat en ui in blokjes, de paprika in reepjes en de bloemkool in kleine roosjes. Voeg alles toe aan de kip en roer door
5: Snijd de peper in reepjes en voeg toe (wanneer je liever niet zo pittig eet, laat dit dan achterwegen)
6: Voeg de curry pasta en kokosmelk toe en roer goed door. Laat dit 10 minuten stoven met de deksel erop
7: Giet de rijst af en laat nog 5 minuten staan. Neem tegelijkertijd de deksel van de wok en laat nog even stoven
8: Neem een diep bord, schep hier de rijst in en vervolgens de curry. Besprenkel met een beetje limoen en garneer met koriander en cashewnoten

Enjoy your curry! Smakelijk

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer